Zeleninová rýže a zelný salát

DSCN6443

Dnešní recept není žádná složitá nebo časově náročná specialita, ale skutečné tzv. jídlo, co dům dal. Zbytky zeleniny je třeba spotřebovat a kapusta, která je teď v sezóně, se v lednici válí už pěkných pár dní. Když ale dáme hlavy dohromady, můžeme i z mála vykouzlit zdravé a chutné jídlo 🙂

Menu:

  1. Zeleninová rýže
  2. Teplý zelný salát

DSCN6446

Ingredience na 2 porce:

  • 1/4 hlávky zelí
  • 2 stroužky česneku
  • kousek chilli papričky
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1 šálek basmati rýže
  • 1/2 červené papriky
  • 3 jarní cibulky
  • pažitka a koriandr podle chuti
  • hrst dulse mořských řas nasekaných na kousky
  • Pepř, sůl

DSCN6445

Postup:

  1. Nejdříve si přichystáme teplý zelný salát: zelí nakrájíme na tenké platky nebo drobné kousky. Rozehřejeme na pánvi kokosový olej, opečeme nasekaný česnek a chilli papričku. Přidáme zelí, dobře promícháme a na mírném stupni opékáme do změknutí.
  2. Rýži uvaříme podle návodu (většinou je to 1 porce rýže na 2 porce vody) přidáme nasekanou zeleninu, bylinky a řasy a necháme pod pokličkou, aby se chutě spojily.
  3. Miska černých oliv jen doplní snadné, zdravé a chutné jídlo.

Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook