Těstoviny, část 2., Pesto

 

DSCN5917Alergeny: vegan, bez lepku, bez oříšků

Tak a je tady další díl seriálu o těstovinách tentokrát s krémovou pestovou omáčkou. Nenechte se ale zmást – není to klasické nudné pesto, které všichni známe, ale pesto z celeru.

Tak zdravé a dobré těstoviny jste ještě nejedli! 😀

DSCN5915

Omáčka je krémová díky zralému avokádu (pokud ještě neumíte odhadnout zralé avokádo, zkuste ho trochu zmáčknout – mělo by to být stejné, jako například máslo z lednice. Jde zmáčknout, ale ne lehce)

Takže co na tuhle skvělou omáčku budeme potřebovat?

DSCN5909

Ingredience na 2 porce:

  • velkou hrst celerových listů
  • 1 zralé avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • malý kousek chilli papričky
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 15g lahůdkového droždí
  • sůl, pepř
  • kapka citronové šťávy

Postup:

  1. Nejprve omyjeme celerové listy a hodíme je do mixéru.
  2. Přidáme zbylé ingredience: avokádo, česnek, chilli papričku, olivový olej, droždí, sůl, pepř a citronovou šťávu.
  3. Vše dobře rozmixujeme na hustou, hladkou a krémovou omáčku.
  4. Dáme uvařit svoje oblíbené těstoviny (nejlépe bezlepkové) podle návodu na obalu.
  5. Když máme těstoviny uvařené a slité, vrátíme je zpět do ještě teplého hrnce a přidáme omáčku z celerového pesta, aby se nam příjemně prohřála.
  6. Můžeme ozdobit zbylým lístkem celeru.
Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook