Špenátové lívanečky

 

DSCN4820

Prekérní situace: Koupili jste pytel špenátu a všech klasických a osvědčených (tisíckrát vyzkoušených) receptů už máte plné zuby (doslova). Rádi byste vyzkoušeli něco nového a zajímavého, něco, co uspokojí nejen váš žaludek, všechny buňky prahnoucí po vitamínech, ale také vaše rozmazlené chuťové pohárky.

DSCN4813

Jo jo v dnešním světě je možné vše 🙂

A co ještě? Do tohoto receptu se můžete pustit i při bezlepkové dietě nebo při veganském způsobu stravování.

DSCN4821

Bez dalších řečí pojďme vařit 🙂

Ingredience (asi 5 lívanečků):

  • 25 g lněného semínka
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 3 polévkové lžíce kukuřičné mouky
  • 1 velké rajče
  • 1 malou červenou cibuli
  • 1 malý pomeranč
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • kokosový olej/ ghee

DSCN4812

Postup:

  1. Lněné semínko nasypeme do hrníčku a zalejeme vodou. Necháme asi 20 minut v lednici, mělo by se vytvořit želé podobné vaječnému bílku.
  2. Nyní si omyjeme špenát a dáme ho do mixéru, přilejeme vodu se lněnými semínky a dobře rozmixujeme.
  3. Přisypeme mouku a promícháme. Zeléné těsto na lívanečky máme hotové.
  4. Rozehřejeme pánev s trochou kokosového oleje nebo ghee. Lívanečky opékáme asi 5 min z každé strany.
  5. A jak na salsu? Nakrájíme rajčata, cibuli i pomeranče na malé kousky, smícháme v misce a zalejeme olivovým olejem.
  6. Lívanečky servírujeme ozdobené salsou.



 

Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook