Raw Vánoční Cukroví

12460095_10208085121275016_974301625_nA

Pokud jste jako většina lidí (tím myslím jako já :D) tak dávku cukroví na Vánoce už jste stihli spořádat.

Žádný stres!

12459522_10208085121395019_17569000_nA

Před Silvestrem si ještě stihnete připravit dávku sladkých datlových srdíček, politých čokoládou – rychlé, chutné zdravé 🙂

Pojďme na to!

12435993_10208085121795029_157564721_nA

Ingredience:

  • šálek mandlí + hrst na posypání
  • 5-7 čerstvých datlí
  • špetka skořice
  • trocha citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky rozpuštěného kokosového oleje
  • 1-2 vrchovaté čajové lžičky raw kakaového prášku
  • asi 30ml javorového sirupu
  • hrst vlašských ořechů

12431730_10208085121875031_841860857_nA

Postup:

  1. Mandle rozmixujeme na prášek.
  2. Přidáme čerstvé vypeckované datle, skořici a citronovou šťávu.
  3. Pokračujeme v mixování dokud se nám jednotlivé ingredience nespoji v těsto.
  4. Pracovní plochu posypeme zbytkem rozmixovaných mandlí, těsto na ně položíme, posypeme mandlemi i zvrchu, aby se těsto nelepilo a vyválíme kuchyňským válečkem na tloušťku asi 3mm.
  5. Potom už jen vykrajujeme požadované tvary.
  6. Necháme chvíli ztuhnout v lednici.
  7. Mezitím smícháme kokosový olej, kakao a javorový sirup a polevou srdíčka potřeme.
  8. Navrch ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy a vložíme zpět do lednice.
  9. Hotovo!
Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook