Pečená ovesná

DSCN5231

Alergeny: vegan, bez cukru

Ovesná kaše mě v poslední době už docela nudí. Jedla jsem ji několik let asi 5x do týdne a tak je asi jen přirozené, že si tělo říká o nějaké narušení stereotypu.

Klasicky uvařené vločky ale nejsou jediným způsobem, jak si kaši připravit. Co takhle ji místo vaření upéct? Bude chutnat jak čerstvě upečená buchta!

Já říkám: dejme si dezert na snídani! Kdo je se mnou? 🙂

Ingredience na 2 porce:

DSCN5226

  • 1 zralý banán
  • 100g ovesných vloček (doporučuji koupit jemné vločky, nebo doma rozmixovat najemno v robotu)
  • 30 ml datlového sirupu
  • špetku skořice, muškátového oříšku, soli
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 100 ml rostlinného mlýka (recept na kešu mlýko najdete zde)
  • 6 jahod (nebo více)
  • lžička kokosového oleje na vymazání formiček

DSCN5240

Postup:

  1. V míse smícháme vločky, sirup, skořici, muškátový oříšek, sůl, jedlou sodu a mlýko. Promícháme a necháme tak.
  2. Nakrájíme banány příčně, do tvaru „mince“
  3. Vymažeme 2 malé formičky na koláč.
  4. Banánovými mincemi vyložíme dno formy.
  5. Zalejeme půlkou vločkové směsi.
  6. Vytvoříme další vstvu z plátků jahod a zbytek vloček nalejeme navrch.
  7.  Pečeme v troubě na 150°- 170°C přibližně 25 minut.

DSCN5243




 

Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook