Mrkvová a avo toast

DSCN6325A

Doufám, že nikoho neurazí, když se tentokrát omezím pouze na recept a tzv. „historky z natáčení“ vynechám. 🙂 Řeknu k tomu jen to, že se mi podařilo mít 4 dny volna a venku je nádherně, takže mám tím pádem na práci lepší věci, než sedět u počítače (nesuďte mě 🙂 )

Ale o úterní recept rozhodně nepřijdete! A co budeme vařit?

  1. Mrkvovou polévku se zázvorem a červenou čočkou
  2. Pečené cukety s rozmarýnem a sezamem
  3. Avokádový toast

MRKVOVÁ POLÉVKA

DSCN6329A

Ingredience na 3 porce:

  • svazek mrkví (já použila duhové, proto barva polévky není oranžová)
  • 1 šalotku
  • kousek zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý koriandr
  • hrst červené čočky
  • 1 lžička miso
  • ghee

Postup:

  1. V hrnci rozehřejeme trochu ghee, přidáme nasekanou šalotku, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor.
  2. Necháme chvili osmažit a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka.
  3. Ještě chvíli smažíme a přidáme červenou čočku.
  4. Zalejeme horkou vodou tak, aby vše bylo ponořené, přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 30 minut.
  5. Jakmile jsou mrkve změklé, můžeme sundat ze sporáku.
  6. Přidáme miso a rozmixujeme ručním mixérem.
  7. Ozdobíme čerstvým koriandrem.

PEČENÉ CUKETY

DSCN6328A

Ingredience na 2-3 porce:

  • 1 velká cuketa (nakrájená na kolečka)
  • hrst sezamových semínek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2-3 snítky rozmarýnu

Postup:

  1. Kolečka cukety dáme do mísy společně s olivovým olejem, sezamovými semínky a rozmarýnem.
  2. Rukama pečlivě promícháme.
  3. Předehřejeme troubu na 200°C.
  4. Cukety rozprostřeme na plech, pokud možno jen v jedné vrstvě (bude to rychleji upečené) a dáme do trouby.
  5. Pečeme přibližně 20-30 minut, nebo do zlatohněda.

AVOKÁDOVÝ TOAST

DSCN6330A

Ingredience na 2 toasty:

  • 2 kousky (bezlepkového) toastového chleba
  • 1/2 zralého avokáda
  • hrst slunečnicových semínek
  • kapka citronové šťávy
  • pepř a sůl
  • čerstvý koriandr

Postup:

  1. Toastové chleby opečeme v toasteru.
  2. Na každý rozetřeme 1/4 avokáda (můžeme použít příborový nůž, postupujeme stejným způsobem, jakým bychom roztírali máslo)
  3. Pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme.
  4. Posypeme slunečnicovými semínky a nasekaným koriandrem.

 

Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook