Cuketové minipizzy

DSCN6423

Dnešní menu:

  1. Salát s mátovým dressingem
  2. Cuketová minipizza s rajčatovou omáčkou, olivami a ančovičkami

DSCN6425

Ingredience na 2 porce:

  • 1 velká cuketa
  • hrst mořských řas (např. nori nebo dulse)
  • 8 menších zralých rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • Pepř a sůl
  • hrst černých oliv (nasekaných na kolečka)
  • několik ančovičkových filet
  • hrst mátových lístků
  • 3-4 lžíce olivového olej
  • malý kousek chilli papričky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1-2 lžíce vody
  • mix greens salát

DSCN6430

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 190°C.
  2. Cuketu nakrájíme příčně na kolečka tlustá přibližně 1cm. Rozložíme na pečící plech v jedné vrstvě a dáme do předehřáté trouby.
  3. Necháme péct asi 20 min do změknutí.
  4. Mezitím si přichystáme rajčatovou omáčku: Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a přidáme 2 stroužky nasekaného česneku. Necháme chvíli opékat.
  5. Přidáme nahrubo nakrájená rajčata a necháme na pánvi asi 10 minut. Pak celou směs rozmixujeme.
  6. Rozmixovanou omáčku nalejeme zpět na pánev, osolíme, opepříme a na nízkém stupni povaříme ještě asi 20 min (dokud nezhoustne).
  7. Vyndáme cukety z trouby a na každé kolečko dáme trochu rajčatové omáčky.
  8. Ozdobíme kousky oliv a nasekanými ančovičkovými filety.
  9. Vrátíme do trouby a necháme péct dalších 10-15 min.
  10. Mezitím si omyjeme salát a připravíme dressing: rozmixujeme lístky máty, 2-3 lž olivového oleje, 1 stroužek česneku, chilli papričku, jablečný ocet, sůl a pepř a vodu. Dressingem přelejeme salát.
  11. Můžeme podávat.
Zajímavé info? Poděl se s přáteli!

Dominika

Zastánce názoru, že dobré zažívání je základní předpoklad zdraví, certified Ayurvedic chef a výživový poradce Tradiční Čínské medicíny.

More Posts

Follow Me:
Facebook